Nanoc en IOB  logo

Nieuws pagina

SAMENWERKING NANOC INSPECTIES en IOB

 

Zoals op onze website vermeld is Nanoc Inspecties een van de weinige bedrijven die gecertificeerd kwaliteitsborger is voor de volledige BRL 5019 scope. Voor gespecialiseerde taken als constructie, installaties, bouw fysica en brandveiligheid huurt Nanoc Inspecties waar nodig, het in de Zuid-Hollandse Delta en groot Rotterdam, bekende ingenieursbureau IOB in.

 

Cruciaal voor de WKB is dat een gemeente geen toezicht meer zal houden op het bouwtechnische deel van uw werk en dat een onafhankelijke gecertificeerde Kwaliteitsborger deze belangrijke rol op zich zal nemen voor de bouwwerken in gevolgklasse 1. 

Om te oefenen biedt het ministerie een subsidie aan voor de bouwonderneming en de kwaliteitsborger die kan oplopen tot maximaal € 6.000,- inclusief btw, afhankelijk van de grote en waarde van het bouwwerk. Nieuwbouw zal per 1 januari 2024 gaan vallen onder de WKB. Verbouwingen zullen 6 maanden later ook gaan vallen onder de WKB. De minister heeft laten weten dat de STIPP subsidie tot die tijd zal doorlopen en dat het uitnodigen om tot proefprojecten te komen zal worden geïntensiveerd.

Heeft u interesse in het uitvoeren van een proefproject met Nanoc Inspecties en IOB?


Neem dan contact op met Carla Kesteloo van Nanoc Inspecties of met Jurjen Meuldijk van IOB.