Zonnepaneel inspecties

Warmtebeeldd inspecties 3
Warmtebeeldd inspecties 3
Warmtebeeld inspecties 4

Zonnepanelen


Dat we als mens op aarde meer bewust zijn geworden van de hulproep van onze planeet hoeven we niemand meer uit te leggen. 

Steeds vaker zien we zonnepanelen op daken verschijnen maar zien we ook oude vuilnis bergen bekleed worden met zonnepanelen. een goede ontwikkeling in onze optiek. 


Maar gelijk daarmee ontstaat er ook een risico wat al heeft geleid tot enkele flinke branden welke zijn veroorzaakt door zonnepanelen.

Onderzoek heeft aangetoond dat deze branden veelal veroorzaakt worden door het verkeerd installeren van vooral de elektrische componenten zoals connectoren en bekabeling.  Grote zonnepaneel leveranciers hebben alle goede bedoelingen maar hun onder aannemers hebben daar soms andere gedachten over en gebruiken niet altijd de componenten welke zijn voorgeschreven. 


Net als alle apparatuur hebben ook zonne-energiesystemen service en onderhoud nodig. Door dit eens in de paar jaar uit te voeren blijft het rendement hoog en blijft de kwaliteit verzekerd. Met goed onderhoud gaan zonnepanelen al snel 30 jaar mee. De kosten hiervan zijn laag en gelukkig snel terugverdiend dankzij de vele voordelen van uw zonnepanelen. Met een abonnement op periodieke inspectie zorgen we samen met u dat uw systeem veilig blijft en de risico op brand tot een minimum beperkt wordt. 


Warmtebeeld inpectie 6

BASIS abonnement


1 x per jaar komt onze inspecteur naar uw woning om het systeem te inspecteren op werking, oververhitting van connectoren en bekabeling en controleerd de panelen op hotspots. (tot maximaal 16 zonnepanelen) inclusief rapport. 


De kosten voor dit abonnement op basis van 3 jaar bedraagt  1.000,- excl. btw. per jaar. 

PRO abonnement


2 x per jaar komt onze inspecteur naar uw woning om het systeem te inspecteren op werking, oververhitting van connectoren en bekabeling en controleerd de panelen op hotspots. (tot maximaal 25 zonnepanelen) inclusief rapport & advies


De kosten voor dit abonnement op basis van 3 jaar bedraagt  1.700,- excl. btw. per jaar. 


Grote installaties bezoeken we graag vooraf om u een vrijblijvende offerte te kunnen maken.

Warmtebeeld meetspparatuur
Warmte inspectie
Meet apparratur

Technische Installaties


Een Thermografisch onderzoek is niet alleen beperkt tot de zonnepanelen Ook technische installaties kunnen zeer goed worden beoordeeld op oververhitting waarmee enstige schade of erger kan worden voorkomen. 


Zeker in de industrie waar het gevaar van

oververhitting  grote gevolgen kan

hebben worden warmtebeeld inspecties

veelvuldig toegepast en zijn we bij

Nanoc Inspecties dus niet  alleen

beperkt tot de zonnepanelen of vastgoed. 

Inspectie schept duidelijkheid


Nanoc Inspecties BV, uw onafhankelijke inspecteur

unsplash